КОНТРСНАЙПЕРСЬКА ПІДГОТОВКА ТРИВАЄ

На одному з полігонів бойової підготовки, що на Херсонщині тривають заняття зі стрілецької підготовки для снайперів зі складу підрозділів угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.

За словами командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військовослужбовці відпрацьовують питання проведення контрснайперських дій снайперськими парами при веденні підрозділами оборони. Зокрема, це стосується вибору, підготовки та зайняття позиції, підготовки вихідних даних для стрільби, а також ведення спостереження.

— Заняття зі снайперами проводяться на постійній основі, але особливістю даного заходу є те, що більш досвідчені снайпери “підтягують” рівень своїх бойових побратимів в ході практичної роботи на мішеному полі, — зазначив командувач.

За його словами, військові відточують навички визначати точну відстань до цілей, швидкість та напрямок вітру і вже після внесення певних поправок намагаються вразити цілі з першого пострілу. Задля корегування влучного пострілу вони працюють в парах.

— Під час занять ми намагаємося використовувати досвід Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, адже професійний снайпер, крім вміння влучно стріляти, має бути ще й дуже врівноваженим, вміти сконцентруватися, а також самостійно приймати правильні та виважені рішення, — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Разом переможемо!

Відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України

https://www.facebook.com/JointForcesCommandAFU/posts/1315343975534579

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Яндекс.Метрика